ЉУДИ

ТИЈАНА

Tijana

Моћни вокал „Неверних беба“ већ десет година је Краљевчанка Тијана Сретковић. Глас јединствене боје, изузетне снаге и емоције који лако подигне на игру или покрене сузу. У изјави за Инфокраљево, Тијана каже:

– Ја сам била једно од оне деце које је рођено надарно. Све моје уметничке таленте сам наследила од маме, а од тате да тврдоглаво и упорно пратим своје снове и мислим да је то био савршен рецепт за живот који ми се управо сада дешава. Дакле, таленат за музику као и све друге су открили моји родитељи и одмах ме у 10ој години живота уписали у музичку школу на инструменталан одсек (виолончело). Била сам и поносни члан позоришне трупе „Хербаријанци“ на челу са Зораном Савковићем Џеријем који је, нажалост, изгубио животну битку одневши са собом хербаријум мог детињства и моја сећања о првим корацима на позоришним даскама. Али, с друге стране, била сам и јако несташно дете и често непослушно па сам била у стању да радим само оно што се мени допада. Излуђивала сам родитеље. И цео један живот не би било довољан да им се одужим за све што су урадили за мене, као и мог брата. Зато, морам да кажем да су ме увек подржавали понајвише баш они, и као дете, а тако је и дан данас.

– У Краљеву, као средњшколци, смо направили свој први бенд. Имали смо свега 15 година, сви смо били вршњаци и било нам је дивно. Чинило нам се да то што свирамо, свирамо најбоље од свих и држали се мисли да ћемо једнога дана бити изузетно цењен и популаран бенд у нашем граду. То се и десило, давне 2005. године, када смо имали први велики наступ као предгрупа „ЈУ групи“ на Тргу српских ратника у Краљеву. Чудесан осећај. За незаборав. Онда су дошле на ред студије и колективна селидба за Београд и помислили смо да нам је тада зазвонио крај нашег музичког часа. Дали смо себи времена да се упознамо са новим животом ван мамине колевке и татиног џепарца, али никада нисмо престајали да се дружимо, а главна тема увек би била музика. Мало затим, оформили смо бенд са пар нових чланова и наставили тамо где смо стали, само у Београду… То што смо ми доживели, то искуство да се бавите нечим што волите као клинац, заслужује посебно место на једној од страница наших дневника. Десио се позив за аудицију за новог члана, односно чланицу „Неверних Беба“ и ја сам отишла потпуно престрављена и несигурна, али једино што сам знала је чињеница да не могу нигде да погрешим ако покажем колико волим музику и шта она у мени буди. И данас, као једна од „Беба“, сам најсрећнија девојка на планети.

Тијана је дипломирала индустријски дизајн, а у слободно време црта, машта и пише. Увек са поносом прича да је рођена Краљевчанка. У наш град често долази, јер како каже: „Срце остаје тамо где си рођен!“.

Оставите одговор