СПОРТ

СВЕТСКИ РЕКОРД

Краљево је постало један од градова на планети у којем је оборен светски рекорд. Наиме, на недавно одржаном Балканском првенству млађих јуниорки и јуниора у атлетици, 14. августа 2021. године на новом стадиону крај реке Ибар, неприкосновена и јединствена српска атлетичарка Адриана Вилагош, безброј пута до сада показала је свој таленат. Овога пута она је копље тежине 500 грама бацила до најбољег светског резултата у конкуренцији млађих јуниорки – 70,10 метара, надмашивши саму себе. О томе колико је овај резултат фантастичан говори да је другопласирана такмичарка бацила копље чак 20 метара мање.

Краљево је било домаћин такмичарима из 15 земаља чланица Балканске атлетске федерације, које је окупило преко 400 атлетичара, тренера и официјелних лица. Земље учеснице: Аустрија, Азербејџан, Босна И Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грчка, Израел, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Румунија, Словенија, Турска, Украјина и Србија.

Нашу земљу представљало је 14 атлетичарки и 15 атлетичара, од тога је освојено укупно 12 медаља, два злата, четири сребра и шест бронзи.

Оставите одговор