СПОРТ

БРОНЗАНА ОЛИМПИЈКА, СРЕБРНА ЕВРОПЉАНКА

Мина Поповић, једна од најбољих играчица у Европи на позицији средњег блокера, рођена је 16. септембра 1994. године у Краљеву. У детињству се бавила пласом и балетом, а за одбојку се определила у седмом разреду Основне школе. Наступала је за Гимназијалац из Краљева, а касније за београдски Поштар, али је афирмацију стекла у дресу Црвене звезде.

Са кадетском репрезентацијом осовјила је бронзане медаље на Европском и Светском првенству 2011. Са јуниорском репрезентацијом дошла је до сребра на Европском првенству 2012. На сва три такмичења проглашена је за најбољег блокера. Са сениорском репрезентацијом освојила је бронзану медаљу на Европским играма 2015. а  затим сребро на Светском купу и бронзу на Европском првенству исте године, да би се 2017. окитила златном медаљом на европском првенству у Грузији.

Лета 2015. постала је члан италијанске Вићенце, а ове сезоне носи дрес Бергама. Бергамо је мали град, али сви воле одбојку и Фопапедрети. Ко се иоле разуме у одбојку, зна да је Фопапедрети један од најбољих женских клубова уназад двадесетак година, не само у Италији, већ и Европи. Е, у том клубу је играла „мала Мина“. Од ове сезоне наступа за турски Фенербахче.

На недавно одржаним Олимпијским играма у Токију (2020) 2021. године, освојила је бронзану медаљу, а Србија је победила Јужну Кореју у борби за бронзу. Пре двадесетак дана, 05. септембра Мина је освојила и сребрну медаљу на европском првенству.

Оставите одговор