ЉУДИ

ПЕЦО ТРЕНЕР

Далеког 9. јула 1969. године, Краљево је добило још једног атлетског тренера, а испоставиће се касније и посвећеног спортског радника, успешног како у раду са децом тако и у њиховима постигнутим спортским резултатима. Његово име је Предраг Цвијовић, познатији свима као “Пецо“.

Рођен је 22.априла 1945. године у Београду, али је још као беба прешао са својом породицом у Краљево. Завршио је средњу Машинско-техничку школу, смер техничар роботике. Рођени брат му је прослављени глумац Краљевачког позоришта – Миле Цвијовић Нецо. Предраг Цвијовић је заједно са осталим живим легендама српске атлетике, предвођеним Миланом Матијевићем, Драганом Стефановићем, створио читаву плејаду успешних атлетичара. У Краљеву су се 1970-их година одржавала првенства Србије, али и Југославије, а краљевачка атлетски клуб је у својим редовима изнедрио многе рекордере. Многи од њих су се окитили најсјајнијим медаљама како на државним тако и на балканским првенствима. Многе које је он тренирао стасали су у праве звезде. Остала су и остаће звучна имена краљевачког али и југословенског поднебља, као и њихови постигнути рекорди који су до дана данашњег тешко достижни.

Али много већи успех овог тренера је што је исту ту децу извео на прави пут, данас су та деца успешни и пословни људи. Свих 50 година свог рада је посветио васпитању деце и стварању здравих навика, промовишући спортски начин живота.

Оставите одговор