СПОРТ

КАД ЏЕК НИКОЛСОН ПОЗОВЕ КАПИТЕНА СЛОГЕ ИЗ КРАЉЕВА

„Hi, Jiggy, Jack Nicholson here“

Једне вечери почетком деведесетих у стану легендарног капитена КК Слога из Краљева Томислава Андрића Џигија зазвонио је телефон, а на другој страни жице био је Владе Дивац. Звао је из Лос Анђелеса…

Ништа чудно, Дивац је почео блиставу каријеру у дворани крај Ибра, а управо је као голобради клинац од старијег Андрића купио форе из игре јер је овај са висином од око два метра морао да се носи са центрима тадашње Прве лиге Југославије попут Кнега, Жижића, Марића или Вранковића… Тих година се често чуо са Џигијем, чак и када је постао звезда Лејкерса.

– Ћао, чича – почео је Дивац, тако је, наиме, из милоште звао Андрића, и наставио: – Е, хоће један човек да те чује. И онда се у слушалици зачуо дубљи глас:

– Hi, Jiggy, Jack Nicholson here…

И наравно, шок! Касније је Џиги у једној краљевачкој кафани објаснио потписнику ових редова о чему се заправо радило:

– Ја сам имао неке чудне потезе за центра, а један од њих је био полагање из окрета испод руке вишег противника. Влади се свидело то и почео је и он да га примењује. Касније је усавршио покрет и тако често давао кошеве и у НБА. Пошто је то свима тамо било необично, а посебно Џеку Николсону, који је увек у првим редовима, упитао је Владу какав је то потез који у НБА нико други не користи и ко га је томе научио.

Е то ти је „Џигис мув“ (Џигијев потез, оп. аут), одговорио је Џеку Владе.

Познатог холивудског глумца је копкало ко сам ја и пожелио је да ме упозна, па макар телефоном. Када сам чуо да је он, мало је рећи да сам био изненађен. Само сам понављао јес, јес – испричао је тада Томислав Андрић, који је, нажалост, 2011. у 57. години прерано преминуо од последица срчаног удара.

 

Са Сиџа групе (Предраг Гајић-Курир)

Оставите одговор