ЉУДИ

ЛУКА ДОНЧИЋ ИШАО У КРАЉЕВАЧКИ ВРТИЋ

Лука је као мали провео око шест месеци у Краљеву, где је његов отац Саша у сезони 2001/2002. играо за Слогу. Лука је имао само три године и похађао је вртић „Олга Јовичић Рита“ у краљевачком парку у центру града.

Старији Дончић је тих година био афирмисан кошаркаш, а у Краљево је дошао на наговор центра Слоге Милоша Мијајловића, који је био Сашин пријатељ јер су обојица раније играли у Словенији.

Тих дана присећа се и бивши кошаркаш Слоге, а касније Црвене звезде и многих европских клубова Никола Лепојевић. Он је тада био јуниор и играо за први тим клуба из Краљева, а дешавало се да причува малог Луку док родитељи обаве неки посао.

– Јесте, возао сам га у колицима овде на тргу око споменика. Саша и његова супруга ми га оставе да га чувам док нешто купе. А он миран, понекад и спава. Било је лако чувати га. Сад не знам како бих га чувао на терену, сигурно много теже. Ко је могао да помисли да ће постати такав играч – прича Лепојевић.

Лука Дончић је брзо стасао, покупио очеве кошаркашке гене, заблистао у Реалу, репрезентацији Словеније, а сада је велика звезда Далас Маверикса и НБА лиге. Данас је најбољи руки лиге и ол-стар играч. Све то са 21 годином.

 

Са Сиџа групе (Предраг Гајић – Курир)

Оставите одговор