ВРЕМЕПЛОВ

ГОЛУБ

Опирући се надолазећем турбо фолку и „дизелашима“, првих деценија у Краљеву функцонисао је кафе клуб Голуб који је водио и Бојан Каралић, свима познатији као Кароња. Тај простор у који се улазило поред „Амаде“ из једног од пасажа главне краљевачке променаде, био је омиљено свратиште и место за добре урбане свирке. И у време прве светске економске кризе кафе «Голуб», у мору сивила, био је култно место окупљања, могло би се рећи, публике од тинејџера до рокера из касних средњих година. Готово целе седмице ту се свирао џез, рок, класици забавне музике. И извођачи су били такви – од најмлађих до оних који су давно загазили у сениорске дане.

У овом клубу који је у летњем периоду функционисао и као плажни бар на тушу поред градског базена, свирали су и Атомско склониште, Бјесови, Канда Коџа и Небојша… и многи мање и више афирмисани бендови. Посебно су били интересантни новогодишњи матинеи, када су свирке почињале у подне. Нажалост, 26. јануара 2011. године тај култни плажни бар је нестао у пожару.

„Голуб“ одлази у прошлост и лепа сећања, а Бојан Каралић наставља исту музичку и концепцијску причу са кафеом „Дебели уторак“ у Обилићевој улици. Ипак, и овај рокерски клуб није трајао дуго.

Оставите одговор