ЉУДИ

ДВОСТРУКИ ВИТЕЗ

Аврам Ђ Драгојловић је био пешадијски пуковник у пензији и резерви. Рођен је 9. фебруара 1863. годину у Врх – Студеници. У војску је ступио 1884. године. Произведен је за потпоручника 1890. године, за капетана 1897, за мајора 1913, а за пуковника 1923. године. Пензионисан је 1924. године.

Са чедрдесет година проведених у војсци, Аврам је био на следећим војним дужностима: водник, ађутант пуковске окружне команде, на служби у оперативном одељењу команде активне војске, помоћник команданта пуковске окружне команде, командант батаљона, командант прекобројног пука, на служби у врховној команди заступао команданта пуковске окружне команде, помоћник команданта војне области и на служби у штабу дивизијске области.

У рату од 1912. и 1913. био је командант батаљона Другог пешадијског пука Моравске дивизије другог позива, помоћник команданта Нишке пуковске окружне команде. Године 1914. Аврам је био командант Другог моравског прекобројног пука, руковалац архиве укинутих команди Врховне команде, командант батаљона Дунавског пешадијског пука трећег позива, командант батаљона Другог заробљеничког пука бугарског и помоћник команданта места у Солуну.

Одликован је Карађорђевом звездом са мачевима трећег и четвртог реда, Златном медаљом за храброст, Медаљом Краља Петра Првог, Медаљом за ревносну службу, Медаљом за војничке врлине и са све четири споменице од 1912 – 1918. године.

Оставите одговор