ВРЕМЕПЛОВ

ВРЕМЕ ИГРАНКИ

Средином педесетих година двадесетог века у Краљеву постају популарне игранке и матинеи у летњој башти КУД Абрашевић и Електрокомбинату, али и у Клубу ваздухопловства и Дому ЈНА, на којима су се најчешће свирале евергрин и џез мелодије. Познати џез бубњар Лазар Тошић је своје прве музичке кораке направио управо у Краљеву са Оркестром браће Мијатовић (Милорад, Петар и Живадин), али и са гитаристом и певачем Славком Бешићем Чупом.

Касније, 1967. године спајањем музичких састава „МГ“ и „Вршњаци“ настао је „Ансамбл 3+3“ (три момка и три ожењена мушкарца) чију су прву поставу сачињавали: Велисав Веља Обрадовић – саксофон, Реља Петровић – клавир, Милорад Миша Мијатовић – труба, Зоран Ђорђевић – гитара, Момо Митевски – бас и Вујадин Исајловић Куки – бубањ, Иван Коцка – бубањ. Први ангажман су имали у хотелу „Борјак“ у Врњачкој Бањи, али су редовно свирали на игранкама у Краљеву у Дому ЈНА и згради Електрокомбината.

Ансамбл 3+3 1967. godine

Ансамбл као својеврсни симбол музичке сцене у Краљеву је континуирано радио до 1981. године, свирајући џез, евергрин, староградску и народну музику. Кроз овај ансамбл је прошло више од 100 музичара, међу којима су многа позната имена различитих музичких жанрова: Лазар Ристовски, Тома Здравковић, Драган Живковић Тозовац, али и Јадранка Јовановић и Оливер Њего.

Оставите одговор