АНЕГДОТЕ

ВЕСО КУПИО ВИШЕ ОД БЕЛМОНДА

Био је то врло занимљив лик, Веселин Весо Влаховић. Углавном на „привременом раду“ у више европских градова, највише у Паризу и Бечу. Тамо је одрађивао оне послове са друге стране закона, а у Краљеву био миран. Увек са неким друштвом у њему посебно драгим рибничким кафанама: „Слоги“, „Шанси“ или „Јагуару“. Ту су се препричавале и допричавале догодовштине из његове богате каријере…

Једном приликом нервозан што не може да добије пасош, Весо веже јарца и поведе га директно у зграду краљевачке полиције. Гледа га дежурни на портирници, и пита га зашто је  повео јарца.

  • Да извадим пасош за њега и мене!
  • Сачекај! Јарац можда и добије, а ти Весо нећеш сигурно!

Тако Весу пропадне замисао да на фору поново добије пасош који је „изгубио“ због несташлука по Паризу, Милану, Бечу… А, у Паризу је захваљујући свом „таленту“ често осиромашивао многе бутике. Највише је ординирао у чувеној париској модној кући „Хермес“, где је често знао да макне гардеробу, накит, парфеме. Приликом једне његове посете „Хермесу“ у исти простор улази познати глумац Жан Пол Белмондо са својом свитом. Особље се ускомешало, и сви се стављају на услугу Белмонду и његовој пратњи. Презадовољни што виде чувеног глумца, не обраћају  пажњу на Веса који искористи прилику, и ојади их! Због тога је често знао да каже, како је он тог дана „купио“ више од Белмонда. Наравно, када су га неком следећом приликом нахватали, добио је шут карту из Француске. Чак су га препознали и миланском „Хермесу“, па је наставио да „ради“ у Бечу.

Дошли неки његови Рибничани у Беч. Видели га на Пратеру где је ординирао, па да му се јаве – да им објасни где да се крећу, шта где да пазаре, у којој кафани да нешто поједу… Весо им је све објаснио, и посебно нагласио да чувају паре, јер на Пратеру има много џепароша. Баш, док им је причао, деси се то да и Весо буде оџепарен од стране неког свог колеге. Како дошло, тако и отишло.

Они који су добро познавали Веса, кажу да је био уникат. А, да је неко препознао његов таленат за глуму и да га је убацио у филмску индустрију, тврде да би сигурно добио бар пет Оскара.

Оставите одговор