ЉУДИ

ТОДОСИЈЕВИЋИ

Todosijevići

Члан Сиџа групе Милош Тодосијевић подсећа да су његов отац и стричеви заједно са Дуцијем, Гидром, Митром и осталим, утабали спортске и академске стопе будућих краљевачких генерација.

На фотографији (са лева на десно) су:

➡ Миодраг Тале Тодосијевић, (Милошев стриц), рекордер Југославије у скоку у вис (213 цм), шампион Медитерана и Балкана, универзитетски шампион света, финалиста Олимпијских игара у Мексику 1968 године, носилац „Октобарске награде“.

➡ Драгослав Гале Тодосијевић, (Милошев отац), члан јуниорске шампионске генерације КК Слога. Доктор стоматологије, специјалиста протетике.

➡ Момчило Моки Тодосијевић (Милошев стриц), такође члан јуниорске шампионске генерације КК Слога.

➡ Јован Јоки Дучић ,  члан исте генерације, машински инжењер.

Иначе, и Милош је спојио две љубави – атлетику и стоматологију. Овај краљевчанин је рођен 1986. године, а прве атлетске  кораке направио је у АК Краљево, где се није дуго задржао јер је већ 2005. године постао члан АК Црвена Звезда у коме је био капитен више од десет година, а био је и стандардни члан репрезентације Србије. Својим највећим успехом сматра управо то што је бавећи се спортом професионално успео да заврши Стоматолошки факултет. Идоле није имао, јер сматра да то спутава спортисту у сопственој изградњи, док му је узор свакако био његов стриц Тале.

Његови лични успеси су многобројни а само неки од њих су: Десетоструки шампион Србије; Вицешампион Балкана у Истанбулу; Победник Купа Европских Шампиона; Финалиста Универзијаде ( Русија); лични рекорд : 221 цм.

У време док је још био активан спортиста, слободно време користио је за учење, спремање испита, а увек је било времена за дружење са пријатељима, добар филм. Иако је његова активна каријера у спорту завршена, као члан АК Краљево наставља да помаже развоју атлетике у нашем граду.

Његова порука младима који тек почињу да се баве спортом : „Много труда не гарантује успех, али мало труда сигурно гарантује неуспех“.

 

Оставите одговор