ЗАНИМЉИВО

КРСТАРИ РУДНОМ НА КВАДУ

Однедавно, мештане десет планинских места на долазак поштара, упозорава нови звук, уместо мопеда, бука квадова; једно од њих је и Рудно на око 100 километара од Краљева. Са мопеда на квад – тако изгледа напредовање поштара на српским планинама.

Драган Андрић дуже од три деценије је на два точка крстарио Рудном. Од октобра 2020. године, земљаним путевима и ливадама носе га четири точка. За пошиљке не брине, јер нови љубимац има непромочиви пртљажник.

– Навикао сам на мопед, али ипак је ово лакше. Лакше безбедније, сигурније, брже се стиже до странака. Људима је занимљиво, нова ствар посебно младима. Него младих све мање има. Траже млади да возе, али службено је службено, не смемо да дамо – рекао је поштар Драган Андрић за РТС

Ипак, Рудњани се надају да занимљив призор није слутња на тежа времена за њихов крај.

– Надам се да нас неће заборавити за путеве, да ће и даље поправљати путеве и радити – каже Марија Миљковић са Рудна.

Писма и рачуни стижу и до последње куће на Рудну. А пошто зна сваког домаћина, може и на путу.

– Брз је био и до сада, али поготово сад кад је добио нову лимузину ову. Више нема изговора да не дође, сад мора да дође обавезно…- каже кроз шалу Младен Мартић из Рудна.

Једино кад је велики снег онда не може да дође, шта ће?, додаје Споменка Павловић из истог места.

И док зима не стави ново возило на прави тест, поштар са Рудна ужива у јесењим пејзажима туристичког краја. Али, само пола радног времена, јер другу половину, као једини запослени у пошти на обронцима Голије, мора да буде и управник.

Немања Јаковљевић, РТС

Оставите одговор