СПОРТ

КРАЉИЦА БИЦИКЛИЗМА

Долази из Краљева, из чувеног клуба Металац. Данас је велика звезда светског женског бициклизма. Многи очекују од ње само медаље и победе. Јелена Ерић је најбоља српска бициклисткиња и чланица чувеног шпанског тима Мовистар. Својевремено је била осма на свету у јуниорској конкуренцији, а данас као сениорка бриљира на највећим светским тркама где осваја медаље. Једанаестострука је државна првакиња, која тренутно држи рекорд у друмском бициклизму и на хронометру

Може ли да донесе Србији прву историјску медаљу на Олимпијским играма, Светском или Европском првенству?

„Верујем да је могуће, али треба ићи корак по корак. Само тако се стиже до великих резултата, али не оптерећујем се много. Све ће доћи у своје време. Како овде године тако и следеће, заиста видим могућност да се нађем на подијуму на неком од та три такмичења. Ове године Европско и Светско првенство доносе нам веома захтевне стазе где је све могуће. Циљ је доћи на такмичења у доброј форми и тркати се као и до сада агресивно и са амбицијом“, каже Јелена Ерић и додаје да је њен сан победа на Светском првенству. А ван тркања, инспирасти и помоћи свим младим бициклистима Србије, као и свима који налазе инспирацију у бициклизму и спорту. Потребно је много труда да би се стигло до професионалног статуса и то је свима јасно у свету бициклизма у Србији. Али није немогуће. У женском бициклизму ствари се мењају и све иде набоље. Све је више великих екипа и више је могућности. Осећа се одговорном да своје искуство и свој пут једнога дана поделим са другима.

„Мени су бициклизам и спорт променили живот. И ако би тај пример помогао макар једној особи била бих задовољна. Моја жеља је да помогнем другима, јер уз чврсту веру могуће је доћи до таквог начина размишљања и живљења, а то је заправо и мој најбољи резултат и моја огромна срећа коју живим и проживљава кроз овај спорт свакодневно“.

Двадесетпетогодишњакиња из Краљева до сада је бриљирала у репрезентацији у свим младим категоријама. Можда и најбољи резултат до сада је и даље то чувено осмо место на Светском првенству у Понферади које је освојила као јуниорка.

Доласком у шпанску екипу Мовистар, много је напредовала. Резултат на који је најпоноснија са Мовистаром свакако је било 4. место на чувеној женској трци «Vuelta Espana». Ту је такође и 2. место у Белгији на трци «Ronde de Mouscron» које је остварила почетком априла ове године. Умало јој је измакла и прва победа у каријери у професионалном бициклизму на тој трци, али верује да ће ускоро доћи и до тријумфа. Жели да побољша форму, и да се после тога фокусира на етапе на чувеној трци «Djiro d›Italija», да извезе добро и још неколико етапних трка које су пред њом, а потом и да наступи на Светском и Европском првенству.

Јелена Ерић већ је показала да јој светски бициклистички врх није непознаница, али жеља за напретком и освајањем нових висина део је њене личности и она само може – даље и више.

Оставите одговор