ЉУДИ

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ НА БАЛКАНУ

Матија Обрадовић, ученик специјализовано математичког смера краљевачке гимназије, половином протеклог октобра у Сарајеву је освојио  треће место на отвореном првенству Балкана у билијару (Balkan pool tour) у дисциплини „деветка“ (9-ball).

Ово је најбољи резултат који је постигао један Краљевчанин од када постоје такмичења у билијару. На турниру је учествовало 128 играча са целог Балкана међу којима су се такмичили вишеструки прваци балканских држава, освојачи медаља са европских такмичења и чак јуниорски првак света, Сањин Пехливановић из Сарајева.

Матија има само 17 година и до сада је освојио преко 10 турнира широм Србије међу којима је и јуниорско државно првенство. Поред тога што је одличан у билијару, Матија се такмичи и у пикаду и такође остварује одличне резултате.

Ни ту није крај. Омладинац из Краљева је вуковац, у основној школи је био ђак генерације, у гимназији је такође вуковац и до сада је постигао врхунске резултате на такмичењима из математике и физике. Освојио је два прва места на окружним такмичењима из физике и пласирао се у најбољих тридесет из математике на нивоу републике.

Млади шампион је прави пример омладини, а и свима нама који више нисмо тако млади. Нека се добар глас и позитивне ствари чују далеко, каже Слободан Бањанац који је ову лепу вест објавио на Сиџа групи.

Оставите одговор