АНЕГДОТЕ

ЈАНЕЗ ПРЕВАРИО ЏЕЈА

Сви који су познавали Војислава Јанићијевића Јанеза, некадашњег боксера и спортског радника, често су од њега слушали занимљиве приче из ринга, или из кафана. Јанез је био велико спадало. Знао је на специфичан начин да насамари своје пријатеље и другаре, а да се нико од њих не наљути.

Почетком деведесетих година када је певач Џеј Рамадановски био у врху популарности, случајно се десио сусрет Јанеза и Џеја. Негде на црногорском приморју Јанез је са породицом и својим пријатељима био на летовању. Једно вече, њих дванаесторо је отишло у Бечиће. На тераси ресторана заузели су место за великим столом са којег је био леп поглед према подијуму где је наступао Џеј. Мушки део екипе за столом је пре вечере дегустирао лозу, жене углавном вино, а деца сокиће уз сладолед и воћне купове. Опуштена атмосфера уз роштиљ, рибу и све више бутељки вина и музику…

Када је Џеј запевао „Ко се с нама дружи“, Јанез је устао и пришао музичком подијуму. Он онако висок и крупан, а Џеј висине метар и жилет пева и гледа у Јанеза како вади 200 марака и галантно их лепи на његово чело. Наставља да пева, новчаницу склања са чела у џеп. Јанез се већ вратио за сто и наставио дружење са пријатељима. Уследила је кратка пауза за музику, па је Јанез послао дете са папиром да од Џеја узме аутограм.

На папиру је било написано „За Јанеза и друштво све плаћа Џеј“. Не гледајући шта пише, Џеј се потписао и аутограм се врло брзо нашао у Јанезовој руци. Већ се ближила поноћ, деца постала мало поспана и нервозна, појело се и попило доста… Конобар доноси рачун тежак 530 марака, а Јанез му даје онај папир на којем се потписао Џеј.

Сви са стола устају и полазе. Јанез маше Џеју, овај му отпоздравља. Конобар гледа тај срдачни однос између њих двојице и одлази. Остало је непознато како је Џеј реаговао када му је конобар рекао да дугује 530 марака. У сваком случају, имао је оних 200 са којим га је окитио Јанез.

Оставите одговор