АНЕГДОТЕЉУДИ

ЕЛЕГАНТНИ ЛАЖОВИ – ВРАБАЦ РИБОЛОВАЦ

Као и сваки риболовац, Врабац је волео да седне у кафану и да присутнима прича своје доживљаје са пецања или из лова. Умео је да драматизује, да накити причу и да све држи у неизвесности до самог краја.

Елем, једног дана Врабац решио да пеца шарана. Поранио и отишао на Гружу код воденице у засеоку Колаковићи у Витановцу. Како је причао, поред воденице је био одличан вир, идеалан за шарана. Врабац забаци мамац са два зрна куваног кукуруза и гледа у пловак који се полако окреће поред једне матице. У једном тренутку пловак потоне, Врабац контрира али не закачи рибу. Погледа удицу на којој нема више мамца, па поново закачи зрна кукуруза и забаци мало даље…

  • Мајсторски сам бацио пловак испод саме воденице где је мирна вода. Чучнуо и гледам, а у себи мислим да је шаран ту сигурно и да ћу да га осакатим! Поче да игра пловак, мало потоне, па исплива, потоне, па исплива… У једном тренутку оде пловак у дубину, мало је фалило да ми испадне штап из руке! Ја контрирам и осећам на руци да је крупан комад… Мало ја вучем њега, мало он мене… Борисмо се једно сат времена и на крају га извучем на обалу. Крупан комад од 12 кила, а на њему пројино брашно два прста дебљине!?
  • `ајде, бре Врабац, како може брашно на шарану у води, питају присутни???
  • Па, јел` вам рекох да сам га упецао испод воденице! Одмах после тога сам из вира извукао шпорет „Смедеревац“ и када сам отворио рерну, у њој врућа проја!

Наравно, присутни се хватају за главу, без идеје да било шта одговоре. Врабац се смешка и добија нову туру пића…

(нове лажи у следећем броју)

Оставите одговор