ВРЕМЕПЛОВ

БЕЗИМЕНИ КАО ПРЕТЕЧЕ РОКЕНРОЛА У КРАЉЕВУ

Вокално инструментални састав “Безимени” су били рок група из Краљева која је деловала у периоду од 1970. до 1975. године. Постигли су сасвим солидан успех, наступали на омладинским радним акцијама широм Србије, а појавили се и на компилацијском албуму у издању ПГП РТБ-а, „Вече уз радио“. У овој групи је своју каријеру започео чувени клавијатуриста Лазар Ристовски.

ВИС Безимени

На идеју да се формира група дошли су друга двојица чланова: Зоран Милојчевић – Чомбе и Драган Јањић – Кики, а идеју су реализовали у јесен 1969. године. Били су јако млади, имали су између 17 и 18 година, а Лаза је био најмлађи – имао је свега 14 година, када је са њима почео да свира. Интересантно је да је на почетку свирао саксофон, али након што су му родитељи купили органицу „Бамби“, прелази на клавијатуре.

Пробе су одржавали у просторијама КУД „Абрашевић“ у Дому друштвених органазиција, а први званични наступ су имали на дочеку Нове године 1970. године у холу Народне банке, у центру Краљева. Углавном су свирали обраде страних и домаћих хитова, али су имали једну ауторску песму „Маштарије“, коју је написао Лаза, а налазила се на компилацији „Летећа дискотека Зорана Модлија“.

Иако су себе назвали „Безимени“, имали су своја имена: Драган Јањић Кики, Лазар Ристовски Лазо, Зоран Милојчевић Чомбе, Драгослав Вучковић Вучко, Милорад Петровић Кими, Мирољуб Михаиловић, Радослав Мијатовић Рацо…

Оставите одговор