ЕЛЕГАНТНИ ЛАЖОВИ

ВИДОСАВ

Некада познати кафеџија Видосав Вучићевић из Витковца постао је популаран због  сочних измишљотина којима је задржавао старе госте и добијао нове у својој кафани „Пролеће“ у центру села, преко пута железничке станице. Његове лажи је први документовао на магнетофонској траци покојни Зоран Дебељак, водитељ Радио Врњачке Бање. Видосављеве сочне приче постале су толико популарне да су прерасле у праве хитове. Ево једне:

Видосав седи у својој кафани поред прозора и замишљено гледа преко пута ка железничкој станици. Скочи са столице и гостима у кафани каже:

–           Људи, стао Плави воз! Изгледа да чека укрштање!!!

Није прошао ни минут, а Видосав види како Тито излази из воза, прелази пут и прилази кафани. Када се отворише врата, стаде Видосав мирно пред Титом и рече:

–           Друже Јосипе, којим добром у мојој кафани?

–           Вољно и седни Вићко! Кажи ми где беше клозет? Давно сам био у овој кафани па сам заборавио, рече Тито.

–           Јосипе, само право поред шанка, показује руком Видосав.

Враћа се Тито, пролази кроз кафану и осталим гостима одмахује десном вертикално уздигнутом шаком, прилази Видосаву и на уво му каже:

–           Вићко, дај да треснем једну љуту и мало кавурме! Морам да журим, да не закасним на воз!

Ову причу Видосав је често препричавао. Многи су га пажљиво слушали, осмехивали се, после су то и они препричавали, али Тита у кафани никада нису видели. Воз је био стварно плав, моторни из Београд за Косово Поље и овде су се укрштали. Машиновође и стјуарти навраћали су да брзо презалогаје и нешто попију. Наравно, не и Тито!

                                                                        (нове лажи у следећем броју)

 

Фотографију доставио: Видосав са супругом Горицом

Оставите одговор