ЉУДИ

СИЛНИ МОМЦИ МЕКА СРЦА

Silni momci meka srca

Кад двадесетак мотоциклиста, чланова мото-клуба „Кингс” из Краљева крену на пут, испод њихових седишта забрује мотори од 600 до 1.200 кубика, марке „Каваски”, „Хонда”, „Сузуки”, „Вулкан”, БМВ… Они у кожним оделима, чизмама, са кацигама… И, делује то силно, па их многи, посебно због асоцијације подстакнуте филмовима, сматрају опасним и на друму бахатим момцима. А, они су људи мека срца и сав новац што на својим скуповима прикупе поделе, углавном болесној и сиромашној деци.

Траје то више од десет година и до сада су само у новцу поклонили скоро два милиона динара. У сарадњи са краљевачким центром за социјални рад понајвише су помагали децу оболелу од аутизма, церебралне парализе, карцинома… Затим, деци без родитељског старања, сиромашним ђацима, рецимо основцима у две сеоске школе недавно су купили компјутере и школски прибор. Помагали у санације последица земљотреса и поплава и због свега су награђени поменутом престижном наградом за хуманост „Миломир Главчић”. Уз награду од града Краљева и наш познати хуманиста, чије име признање носи, упутио им је додатних 500 евра.

Сваког лета, крајем јула на свом ранчу у Јовцу или у парку у Матарушкој Бањи организују мото скуп на који дође до 500 колега. Приход служи за покриће трошкова, а вишак одлази у хуманитарне сврхе. Већина чланова мото-клуба „Кингс” потписала је донорске картице и редовно дају крв.

Да би одагнали предрасуду о лошим, агресивним, дрогираним, пијаним… мотористима строга су правила понашања у „Кингсу”. Недавно су два члана и искључена због моралних грешака. Иначе, све су то породични људи, по занимању лекари, инжењери, професори, мајстори… Возе лагано, ретко преко стотину на сат, и строго по правилима. Нису то велике брзине, не „зује”, јер углавном возе „чопере”. Нико од њих није кажњен због саобраћајног прекршаја.

Цене колеге и имају одличну сарадњу са више од 50 озбиљних клубова у Србији и иностранству. Воле солидарност међу људима и своје породице и моторе. То је њихов живот од младости до позних година.

Оставите одговор