ОБАВЕШТЕЊА

СИЏИНА РОЂЕНДАНСКА ПОРУКА

Као дланом о длан прође година и дванаест бројева Сиџе. А, кренуло је, што би рекли, са друштвом у ћошку Трил бара… Тог дана крајем октобра, када смо чекали да на вечни починак испратимо Кимија, једну од легенди Краљева. Његов нестанак је родио идеју да од заборава сачувамо њега, Краљево и све људе који су оставили траг у нашем граду. Да уз Сиџине садржаје нешто научимо, нечега се подсетимо, да се насмејемо уз анегдоте, шале и пошалице из Краљева…

И, тог 12. децембра 2019. године појави се први црно бели, патинасти број Сиџе. Сутрадан направисмо и Фејсбук групу Сиџа, да би часопис у електронској форми приближили ширем аудиторијуму Краљевчана. Идејни творци и аутори који су желели да се то штампано издање нађе у рукама само ширег круга пријатеља и другара, нису ни слутили да ће Сиџа да изазове такву лавину позитивних коментара. Десила се права експлозија емоција, носталгије за неким лепшим и срећнијим временима из Краљева.

Иако смо хтели да у некој необавезној периодици објављујемо часопис, због такве позитивне реакције Краљевчана, нисмо могли назад. Само би се обрукали да на цедилу оставимо хиљаде чланова Сиџа групе. Многи од њих су својим објавама и коментарима давали идеје за нове садржаје. Данас  је на групи 17.000 Краљевчана из нашег града, што у Србији, што расутих широм планете. Они су наш неисцрпни извор идеја, али и мотив да Сиџа траје.

А, Сиџа не траје само због њих. Највећу захвалност дугујемо нашим спонзорима, донаторима – знаним и незнаним Краљевчанима, који су својим новчаним прилозима помогли, и помажу да Сиџа траје, да се једном месечно нађе у рукама читалаца. Као што знате, Сиџа се не бави политиком. Можда због тога град Краљево не жели да суфинансира Сиџу? Али, због тога сте ту Ви, драги наши Сиџовци!

Хвала свима, и срећан нам рођендан!

Оставите одговор