МЕСТА

ПОПОВИЋА ЗДАЊЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА

На адреси Цара Лазара 67 налази се још једно препознатљиво здање Краљева. Суштински предодређено локацијом, оснажено породичном традицијом, здање одише снажном пословном енергијом која се деценијама прожима кроз различите делатности.

У почетку је то била мања породична кућа породице Поповић са продавницом и хамбургерницом „Цар Лазар“, да би почетком деведесетих година, према пројекту архитекте Зорана Радоњића, направљена зграда какву данас познајемо. Многима је она симбол Краљева јер је препознају са разгледнице Владана Маринковића.

Називана још и „Поповића здање“, зграда спаја генерацијски различиту породичну заједницу са предузетништвом и градом уопште. Драган и Бато са својим члановима породице међу првим су приватним предузетницима који су увек уносили иновације у пословање. На овој адреси настао је први мали тржни центар са банкама, бутицима италијанске гардеробе и обуће, „Nike Shop“, фризерски салон, дечији бутик, козметички салон „Make UP Studio“…

Зграда је увек била актуелно место за рад у самом срцу града. Логичан след је да млађа генерација Поповић отвори нешто што никада није постојало на овим просторима. Тако је у априлу 2019. године настао „Basileus Partner“, једини креативни „Hub – Coworking“ простор у Краљеву и региону. Породична атмосфера и значај који објекат има за Краљевчане спојен је са идејом да треба подржати све професионалце, креативце, предузетнике, компаније, експерте.

(наставиће се…)

Оставите одговор