КУЛТУРА

МИКРОФОН

Песма „Била је тако лепа„ која је постала «лична карта» Драгана Стојнића, први пут се чула и постала победничка на манифестацији «Микрофон је ваш» која је одржана у Краљеву 1964. године.

За певаче који су долазили из различитих крајева Југославије, организован је дочек у свеже окреченој чекаоници железничке станице. А у чекаоници, нас неколико омладинки и омладинаца, који смо их, после упознавања и послужења, упућивали на одредиште. Док смо чекали долазак следећег воза, забављали смо се певајући уз гитаре…

Тај први финални «Микрофон је ваш» за мене је представљао и додатно узбуђење, јер је нас неколико певало у ревијалном делу програма, уз пратњу оркестра Саше Суботе.

Био је то почетак мог гимназијског школовања и период када сам била најсрећнија, јер је још био жив мој тата, била сам један од најбољих ученика, учествовала у свим догађањима и приредбама у граду.

Песма, игра и младост… и Краљево у коме сам у том периоду упознала Драгана Стојнића, Арсена Дедића, Живана Сарамандића, Вице Вукова, Бојана Кодрича… и сањала неке друге снове.

Буба Станковић Рашковић

Оставите одговор