ЉУДИЧЛАНЦИ САРАДНИКА

КРАЉЕВЧАНКА КОЈУ ОБОЖАВАЈУ СТУДЕНТИ

Откако је у Србију стигао корона вирус, њено лице знају сви грађани Србије. Препознају је на улици, поздрављају у продавници и с нестрпљењем чекају да им се обрати баш она – доцент др Ивана Милошевић, инфектолог, гастроентерохепатолог, професор на Медицинском факултету у Београду и заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦС. Да им смирено и са аргументима објасни како да на најбољи начин заштите себе и своју породицу.

Одмерена и јасна, спремна је да одговори на свако новинарско питање – о процедурама лечења заражених новим корона вирусом и начинима преношења инфекције, гребању у грлу и температури 37,5 али и мерама које она сама преузима како би заштитила себе, своју породицу и пацијенте.

– Пацијенти које гребе грло и имају температуру 37, 5 треба прво да се јаве лекару опште праксе, пошто у таквом случају нема индикација за хоспитализацију, потом се враћају кући и биће под контролом надлежног епидемиолога. Домови здравља са одређеним здравственим станицама укључени у дијагностику ових болесника и то је прво место где треба да се јаве пацијенти. Ту ће се након клиничког прегледа проценити да ли треба да се раде биохемијске анализе и снимак плућа, а они који су за хоспитализацију биће упућени на Инфективну клинику.

Иако, као ни већина здравствених радника, од почетка пандемије не зна за предах, докторки Ивани Милошевић најважније је да у овом тренутке прво похвали своје колеге са Инфективне клинике.

– Наши доктори и сестре вредно раде 24 сата дневно и то је оно што ми сваког дана изнова даје снагу.

А колеге за докторку Ивану Милошевић кажу да је способна и директна, посвећена послу и увек спремна да своје знање подели са млађим лекарима.

Докторка Ивана Милошевић рођена је у Краљеву, где је завршила основу школу и гимназију. Дипломирала је на Медицинском факултету Универзитета у Београду са просечном оценом 9,30, као један од најбољих студената у својој генерацији.

У Клиници за Инфективне и тропске болести ради од 2000. године. Магистритала је и докторирала на Медицинском факултету Универзитета у Београду, где је са највишим оценама завршила и специјализацију из инфектологије и супспецијализацију из гастроентерохепатологије. Заменик је директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦС и начелница Одељења за хепатитисе. Бави се дијагностиком и лечењем хроничних болести јетре, посебно хроничног хепатитиса Б и Ц. Поред тога, ради на Медицинском факултету као доцент на предмету Инфективне болести, а за свој рад од студената је добила високу оцену – 4,50. Аутор је и коаутор више радова објављених у домаћим и иностраним часописима. Удата је и има ћерку.

Жена Блиц

Оставите одговор