СПОРТ

КАЈАК

Иницијативом љубитеља кајака 1948. године формиран је Кајакашки клуб „Гоч”, касније „Ибар”. Убрзо након оснивања млади кајакаши почели су да нижу успехе, од којих је најзначајније треће место у Бања Луци 1953. године. Крајем педесетих кајакаши су уживали подршку Општинског одбора народне технике, Комитета Народне омладине и Народног одбора општине. Свакако, уз Кајак клуб „Ибар” треба поменути и Кајак клуб „Студеницу” Ушће, јер су ова два клуба осамдесетих година били прваци Југославије.

Од оснивања до данашњих дана Кајак клуб „Ибар“ се поноси са веома успешним такмичарима и репрезентативницима. Њихови чланови носиоци су бројних титула са државних првенстава републике Србије, али и са светских такмичења.

Представници Кајак клуба Ибар такмиче се у олимпијским дисциплинама салом у К1, кану Ц1, али и дисциплини двоседа. Наступају и у неолимпијским дисиплинама спуст и класик. Један од истакнутих чланова  Кајак клуба Ибар је Вук Базић, државни првак у 2019.години у К1 и Ц1 дисциплини.  Изузетне резултате постижу и Жељана  Чингелић и Милутин Недељковић.

Оставите одговор