АНЕГДОТЕ

`АЈДЕ, ТРЧИТЕ КУРВЕ!

На почетку блиставе кошаркашке тренерске каријере у Шпанији, краљевачки тренер Миодраг Мики Вуковић није говорио шпански језик, па је било пуно анегдота. На првом тренингу се изгаламио на играчице, јер није био задовољан њиховим залагањем. Имао је три или четири асистента, који су учили уз њега и на тај начин се припремали за будуће улоге у клубу.

Док је са асистентима посматрао тренинг, није био задовољан интензитетом. Викнуо је играчицама: „Tres puta dos cincuenta metros“! Све је измешао. Оне су се укочиле! Видевши њихову реакцију, запитао се: „Шта ли сам погрешио?“. Онда је све поновио, мислећи да нису добро чуле. „Puta “ на шпанском значи ,,курва“, па су играчице биле пренеражене мислећи да је рекао: „’ајде, трчите, курве…“.  И непријатно, и смешно, али баш је тако било и на срећу – одмах разјашњено.

Препричава се и она Микијева анегдота из Тузле када је тренирао чувено Јединство за које је играла Разија Мујановић. Ова легендарна кошаркашица изгледала је незграпно и мушкобањасто. Због тога су је противнички навијачи често провоцирали скандирањем: “Разија је мушко…!“. Приликом једног тајм аута, због таквог скандирања Разија долази уплакана до клупе и почиње да се жали Микију Вуковићу… А, он ни пет ни шест јој одбруси: „Ма, боли те …ац! Само играј и не обраћај пажњу!“.

Оставите одговор